A mesehősök meghódították a Tüskecsarnokot

A mesehősök meghódították a Tüskecsarnokot

A Játékkészítő zenés akciómese mind a tizenkét előadása teltházas volt a Tüskecsarnokban.

Hatalmas sikerrel zárultak A Játékkészítő című szuperprodukció előadásai. A darabot december 27-30. között összesen tizenkét alkalommal lehetett látni a Tüskecsarnok színpadán.

„Bár nagyon bíztunk a sikerben, magunk sem gondoltuk, hogy az eredetileg tervezett tíz előadás helyett végül tizenkét teltház lesz” – mondta Illés Gabriella, a TulipánTündér Produkciós Iroda vezetője. „A Tüskecsarnokban csupán erre a négy napra terveztük az előadásokat idén év végén, de reményeink szerint az elkövetkező évben, sőt években még találkozhat a közönség A Játékkészítővel” – tette hozzá a producer, aki azt is elárulta, hogy a TulipánTündér munkatársai már egy következő, nagyszabású produkción is gondolkodnak.

Az interaktív színházi előadás története szerint a klasszikus mesehősök felkeresik a Játékkészítőt, hogy segítsen nekik visszaszerezni elvesztett népszerűségüket, hiszen a mai gyerekek már nem is ismerik őket. A darab címszerepét Alföldi Róbert alakította, de feltűnt a színen mások mellett Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Koltai Róbert, Király Viktor, Radics Gigi és Nagy Feró is. A darab írója – Illés Gabriella producer alapötlete nyomán – Divinyi Réka, rendezője Magács László, művészeti vezetője Szabolcs János, jelmeztervezője Müller Kata, Rettentő Borodin világát pedig Lakatos Márk jegyzi. A teljes, mintegy 300 fős stáb tagjai hazai szakemberek, kivéve a darab koreográfusát, a nemzetközi produkciókból ismert Nichola Treherne.

A darab 12 betétdalát A Játékkészítő vezető zeneszerzője, Rakonczai Viktor, szövegíróként Orbán Tamás jegyzi, mellettük zeneszerzőként feltűnik még Rácz Gergő és Dobrády Ákos, de Király Linda, Király Viktor és Bereczki Zoltán is szerepel a szerzők között. Az előadást élő zenekar kísérte, Rakonczai Viktor zongorajátéka mellett egy négy tagú popzenekar játszott, amelyet a Magyar Virtuózok Kamarazenekar nyolc tagja egészített ki. A mozgalmas, táncosok és artisták fellépésével bemutatandó előadásban közreműködtek a Közép-Európa Táncszínház tagjai és a MACIVA fiatal artistái is.

A monumentális előadás mintegy 600 négyzetméternyi színpadát 5 nap alatt 100 ember építette fel és a rajta lévő eszközök Belgiumtól Izraelen keresztül a világ számos pontjáról érkeztek. A színpad érdekessége, hogy minden díszlet függesztve van, állványok, traverzek nem rontják a színpadképet. A színpadba két süllyesztőt is beépítettek és lesz két gumiasztal, egy trapéz és egy kínai rúd is.

Nézze meg az előadásról készült képeinket ide kattintva.