Döntés 2012 tavaszán: folytatódik az 1996 óta félkész Tüskecsarnok megépítése

Döntés 2012 tavaszán: folytatódik az 1996 óta félkész Tüskecsarnok megépítése

Várhatóan 2014-re készül el a Tüskecsarnok - jelentette be 2012 márciusában Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos az 1996 óta félkész állapotban lévő Tüskecsarnok mellett tartott sajtótájékoztatóján.

Vígh László jelezte, hogy a tervezett négyezer fős csarnok és a kiegészítő munkacsarnokok nem kis részben az egyetemi sportot szolgálják majd.

“A munkacsarnokok bemelegítő, felkészülést szolgáló teremként is használhatók lesznek. Olyan létesítményt szeretnénk, amely az egyetemi sport mellett nemzetközi és a kerülethez kapcsolódó rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A csarnok a jégkorongtól a labdajátékokon át a küzdősportokig sok sportág eseményeinek otthont ad majd” – jelezte Vígh László.

Giró-Szász András kormányszóvivő közölte: a kormány számára fontos a sportos életmód és az egészségre nevelés, és ezzel a döntésével egy 16 éve fennálló problémát oldott meg, eltüntetve egy “sebet” a XI. kerületből.

A Tüskecsarnok beruházása 1993-ban indult, eredetileg az 1996-ra tervezett budapesti Expóra épült, de akkor nem készült el.